07.01.2008

Αφιέρωμα στην Udinese

Share

Η UDINESE ή αλλιώς η ομάδα των Bianconeri (μαυρόασπροι) είναι μια ομάδα που έχει καθηλωθεί στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας εδώ και αρκετά χρόνια.

Έχει ιδρυθεί το 1896 αλλά ποτέ δεν κατάφερε να αξιωθεί με το βαρύτιμο τρόπαιο στην 1η κατηγορία της Ιταλίας. Μέχρι τώρα έχει στην κατοχή της τρία πρωταθλήματα στην 3η κατηγορία, δύο πρωταθλήματα στην 2η κατηγορία, έχει κερδίσει μία φορά το αγγλο-ιταλικό κύπελλο, μία φορά το κύπελλο Mitropa, μία φορά το κύπελλο Ciutat de Barcelona και μία φορά το κύπελλο UEFA Intertoto. Η καλύτερη θέση που έχει κατακτήσει μέχρι τώρα στην 1η κατηγορία Ιταλίας ήταν η 4η θέση (2004-2005) με αποτέλεσμα να προκριθεί στους ομίλους του Champions League αλλά χωρίς να καταφέρει να περάσει από το στάδιο των ομίλων.

Αυτή την χρονιά βρίσκεται στην 4η θέση (μέχρι τώρα) του βαθμολογικού πίνακα του Ιταλικού πρωταθλήματος και έχει θέσει στόχο να μπει στην πρώτη τετράδα ώστε να πάρει ένα από τα τέσσερα εισιτήρια που οδηγούν στην τεράστια συλλογική διοργάνωση του Champions League. Αν το καταφέρει αυτό, θα είναι η 2η φορά στην ιστορία του συλλόγου που θα λαμβάνει μέρος σ’αυτή την διοργάνωση.

Υπάρχει ένα πολύ καλό ρόστερ στις τάξεις της ομάδας με μάλιστα αρκετούς διεθνείς ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν τέσσερις Ιταλοί διεθνείς (Antonio Di Natale, Flavio Quagliarella, Andrea Dossena και Giandomenico Mesto), ένας Σέρβος διεθνής (Aleksandar Lukovic), ένας Γκανέζος διεθνής (Asamoah Gyan), ένας Τσέχος διεθνής ( Tomas Sivok), ένας Ρώσος διεθνής (Viktor Budyanskiy), ένας Ελβετός διεθνής (Gokhan Inler) και ένας Φιλανδός διεθνής (Roman Eremenko).

Share