08.11.2023

Θρύλος ήσουν, Θρύλος είσαι και Θρύλος θα είσαι για πάντα!

97 χρόνια ζωής
97years_anakoinwsi
Share

Από τις 08/11/1926 και μέχρι σήμερα η γαλαζοκίτρινη ασπίδα με τα 5 γράμματα συμβολίζει πολύ περισσότερα από το όνομα μιας ποδοσφαιρικής ομάδας. Συμβολίζει το ευ αγωνίζεσθαι, συμβολίζει την εθνικότητα, συμβολίζει τα χρώματα και τις αξίες του ελληνισμού. 97 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που οι εμπνευστές και ιδρυτές του ΑΠΟΕΛ σημείωσαν τη φράση που θα συνοδεύει για πάντα τον κάθε φίλαθλο και οπαδό του. «Το ΑΠΟΕΛ συνθέτει δύο μαγικές λέξεις, δύο υπέροχες ιδεολογίες, δύο μεγάλες περηφάνιες, δύο δόξες και εν κατακλείδι μια δεύτερη θρησκεία για μένα και για όσους πίστεψαν στον ελληνισμό και κατ’ επέκταση στον ΑΠΟΕΛισμό».

Ο ΑΠΟΕΛ αξιώθηκε σε αυτά τα 97 χρόνια ζωής να μεγαλουργήσει και να φθάσει σε επιτεύγματα που τον καθιστούν με διαφορά ως τον μεγαλύτερο σύλλογο της Κύπρου. 

Στο ποδόσφαιρο είναι με διαφορά η ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια. 28 πρωταθλήματα, 21 κύπελλα και 14 Super Cups. Συνολικά 63 τίτλοι. 

Στην Ευρώπη είναι κατά παρασάγγας η ομάδα με τις μεγαλύτερες διακρίσεις. 

Μέτρα 234 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις ενώ είναι η μοναδική ομάδα που έχει πετύχει προκρίσεις πέραν της φάσης των ομίλων του UEFA Champions League και UEFA Europa League. 

Κυρίως όμως έχει πετύχει να είναι η ομάδα που σε συνδυασμό με τον κόσμο της έχει κάνει το όνομα ΑΠΟΕΛ, γνωστό σε κάθε γωνία του πλανήτη. 

«Ο ΑΠΟΕΛ για μένα δεν είναι ούτε θύελλα ούτε ατσάλινο, αντίθετα το παρομοιάζω με μια καλαμιά που σαν έλθει η καταιγίδα μπορεί να λυγίσει για μία στιγμή και γέρνει προσωρινά, αλλά γρήγορα ξαναορθώνεται και στέκει περήφανο, γιατί τις ρίζες της ποτίζει συνεχώς η αγάπη των οπαδών του»

Χρόνια πολλά ΑΠΟΕΛ. Θρύλος ήσουν, Θρύλος είσαι και Θρύλος θα είσαι για πάντα!

 

JoinViber
          APOEL FC OFFICIAL CHANNEL

 

Share