08.11.2007

81 χρόνια ΑΠΟΕΛ

Share

Τα 81 χρόνια από την ίδρυση του γιορτάζει σήμερα το ΑΠΟΕΛ.

Η 8η Νοεμβρίου του 1926 έμελλε να μείνει στην ιστορία αφού ήταν η αρχή της ιστορίας ενός σωματείου το οποίο διαδραμάτισε σημαντικότατο ρόλο στα αθλητικά δρώμενα της Κύπρου και κατάφερε να αποκτήσει χιλιάδες πιστούς οπαδούς.

Με το ΑΠΟΕΛ σαν ιδέα στις συνειδήσεις του κόσμου γράφτηκε μια ιστορία που πολλοί τη θαυμάζουν και άλλοι τόσοι τη ζηλεύουν. Μια ιστορία με το ΑΠΟΕΛ να παίζει ρόλο πρωταγωνιστή σε όλα σχεδόν τα αθλήματα αλλά ακόμα και στους εθνικούς αγώνες του τόπου. Στον αγώνα της ΕΟΚΑ το 1955-59, στο δικοινοτικό αγώνα του 1963 και στην αντίσταση κατά της τουρκικής εισβολής το 1974 αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν πολλά από τα μέλη του ΑΠΟΕΛ.  

Μέσα σ’ αυτά τα 81 χρόνια πρωταγωνιστικής ιστορίας το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να προσφέρει σε πολλές γενιές φιλάθλων συγκίνηση και περηφάνια κατακτώντας πάμπολλα τρόπαια, με τη μερίδα του Λέοντος να πέφτει στο ποδόσφαιρο.

Προσδοκούμε και ευχόμαστε ότι το ΑΠΟΕΛ θα συνεχίσει τόσο στην 9η όσο και στις επόμενες δεκαετίες του να πρωτοπορεί και να προσφέρει συγκίνηση και χαρά στον κόσμο που το αγαπά και το στηρίζει.

Share