07.12.2007

1948-49: Καινούργια εποχή για το ΑΠΟΕΛ

Share

Η ποδοσφαιρική χρονιά 1948-49 σηματοδοτεί την απαρχή μιας καινούργιας εποχής για το ΑΠΟΕΛ, αφού προηγήθηκε το καλοκαίρι του 1948 η αποβολή του Λυμπουρή από την ομάδα και η τιμωρία των Τσιαλή, Γωγάκη, Χ¨Βασιλείου και Χριστόδουλου, οι οποίοι ήταν αντίθετοι με την πολιτική που ακολουθούσε την εποχή εκείνη η διοίκηση του Σωματείου. Σαν επακόλουθο είχαμε την αποσκίρτηση ορισμένων μελών και τη δημιουργία από μέρους τους του Αθλητικού Συλλόγου Ομόνοια Λευκωσίας¨.

Το μεγάλο ερώτημα λοιπόν με την έναρξη της περιόδου 1948-49, ήταν αν θα κατάφερνε το ΑΠΟΕΛ να ορθοποδήσει μετά τη συρρίκνωση που είχε υποστεί. Η απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν άργησε να έρθει. Η ομάδα του ΑΠΟΕΛ τη χρονιά αυτή μπήκε στα γήπεδα πιο δυνατή και με περισσότερο πάθος από ποτέ και κατατροπώνοντας τους αντιπάλους της κατάφερε να κερδίσει το πρωτάθλημα με 14 νίκες στα 14 παιγνίδια (καταρρίπτοντας έτσι το δικό της ρεκόρ του 1946-47 12/12).

Το ΑΠΟΕΛ κατάφερε έτσι να αποδείξει για ακόμα μια φορά την αξία του και να δείξει σε όσους το είχαν αμφισβητήσει, ότι ήταν μια ομάδα η οποία θα συνέχιζε να πρωταγωνιστεί στα ποδοσφαιρικά δρώμενα, παρά τις οποιεσδήποτε αντιξοότητες συναντούσε στο δρόμο της.

Ομάδα 1948-49: Λέλλος Γεωργιάδης, Τάκης Τσίγκης, Κώστας Ταλιανός, Τάκης Αριστείδου, Αντρέας Κερεμέζος, Πάμπος Αβρααμίδης, Νίκος Πελίδης, Τάκης Ζέτας, Γιάννος, Αντρέας Σιαντρής, Φειδίας Πιθκιάς, Βαλιαντής, Νίνος Αντωνιάδης, Χριστόδουλος Χ’Βασιλείου, Λυκούργος Αρχοντίδης, Ηρόδοτος Γρηγοριάδης, Ονησίφορος Χρίστου, Πεπίνος, Αντρέας Παπαπέτρου, Βότσης Χριστοδούλου, Αντρέας Ιωαννίδης και Μίκης Ιωαννίδης.

Share