14.11.2007

1937: Το πρώτο νταμπλ για το ΑΠΟΕΛ

Share

Μετά τη "χρυσή" χρονιά του ΑΠΟΕΛ το 1936 ο θρύλος συνέχισε να σαρώνει στα γήπεδα και κατά την ποδοσφαιρική χρονιά 1936-37.

Με προπονητή τον Γιόζεφ Κιούνσλερ για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και στην επίθεση τους άπιαστους Λυκούργο Αρχοντίδη και Μοιρή Αβρααμίδη ,το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να κερδίσει για πρώτη φορά το κύπελλο αφήνοντας πίσω του στον ημιτελικό την Ανόρθωση με το συντριπτικό αποτέλεσμα ΑΠΟΕΛ-ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ 6-2 και να νικήσει στον τελικό τον κάτοχο του τίτλου για τα προηγούμενα 2 χρόνια Τραστ, με 2-1.
 
1937: Αποκόμματα ΕφημερίδωνΜετά την κατάκτηση του κυπέλλου (το οποίο προηγείτο τότε του πρωταθλήματος) το ΑΠΟΕΛ μπήκε στη μάχη για τη διατήρηση του περσινού του τίτλου, της πρωταθλήτριας Κύπρου, με περισσότερη αυτοπεποίθηση και θέληση από ποτέ. Η μάχη με τον αιώνιο αντίπαλο του , το Τραστ, ήταν σκληρή μέχρι τέλους με τις δυο ομάδες να ισοφαρίζουν στην κορυφή της βαθμολογίας με 19 βαθμούς και το ΑΠΟΕΛ να κερδίζει τον τίτλο λόγω διαφοράς τερμάτων.

Έτσι το ΑΠΟΕΛ κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του να κερδίσει πρωτάθλημα και κύπελλο μαζί και να επιτύχει το νταμπλ.  

Share