08.11.2007

1936: Πρώτη κατάκτηση επίσημου πρωταθλήματος

Share

Το 1936 φαίνεται να ήταν επιτέλους η χρονιά του ΑΠΟΕΛ, αφού στους εορτασμούς για τα δεκάχρονα του προστέθηκαν οι εορτασμοί για την απόκτηση του πρώτου επίσημου του τίτλου. Ο Γιόζεφ Κιούνσλερ  που είχε στα χέρια του την ομάδα για 3η χρονιά κατάφερε να δημιουργήσει ένα δυνατό σύνολο στο οποίο κανένας δεν μπορούσε να αντισταθεί. Οι νίκες διαδέχονταν η μια την άλλη και στις 31 Μαρτίου του 1936 το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να κάνει την πρώτη του νίκη έναντι του Τράστ (του αιωνίου αντίπαλου του και κάτοχου των 2 προηγούμενων τίτλων), με το συντριπτικό μάλιστα αποτέλεσμα 5-1.Ακολούθησαν οι σημαντικές νίκες του ΑΠΟΕΛ έναντι του ΑΡΗ με 5-1 (5 Απριλίου 1936) και έναντι της Τουρκικής Λέσχης με 6-1 (23 Απριλίου 1936).

1936: Ο ΑΠΟΕΛ στην ΑθήναΗ απόδοση του ΑΠΟΕΛ ήταν τέτοια που οδήγησε τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδας να καλέσει την  ομάδα μας στην Αθήνα για διεξαγωγή μεταξύ τους φιλικών αγώνων οι οποίοι θα βοηθούσαν  στην προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας. Στην Αθήνα το ΑΠΟΕΛ κατέβηκε με τους Μουσκή, Διομήδη, Πάκκο, Πλουτή, Κοκή, Πέτσα, Αρχοντίδη, Σωκράτη, Βασιλείου, Πάμπο και Μοιρή και έδωσε τρεις φιλικούς αγώνες, δύο με την Εθνική Ελλάδας και ένα με τον Παναθηναϊκό.

Το επιστέγασμα μιας τόσο επιτυχημένης χρονιάς δεν μπορούσε να είναι άλλο από την κατάκτηση του πρωταθλήματος αφού το ΑΠΟΕΛ τερμάτισε πρώτο με 24 βαθμούς αφήνοντας πίσω του το Τραστ με 20 βαθμούς.

Σχεδόν άγνωστο στο ευρύ κοινό είναι το γεγονός ότι την ίδια χρονιά το ΑΠΟΕΛ κατέκτησε και το πρωτάθλημα Πούλια. Ο τελικός του πρωταθλήματος διεξήχθη μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της ομάδας Άγγλων Στρατιωτών με τελικό αποτέλεσμα 5-2.

Share