31.10.2007

1934: Πρώτο επίσημο Παγκύπριο Πρωτάθλημα

Share

Το 1934 ιδρύεται η ΚΟΠ (Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου) και διοργανώνονται πλέον επίσημα από την Ομοσπονδία πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ο πρώτος επίσημος αγώνας του ΑΠΟΕΛ πραγματοποιήθηκε την 7η Νοεμβρίου 1934 στα πλαίσια της διοργάνωσης του κυπέλλου. Πρώτος αντίπαλος ήταν η ΕΠΑ την οποία αντιμετώπισε στα προημιτελικά και τελικά κατάφερε να αποκλείσει μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα τον οποίο κέρδισε το ΑΠΟΕΛ με 1-0.

Έτσι το ΑΠΟΕΛ έκανε την είσοδό του στους επίσημους αγώνες της ΚΟΠ με σημαντική νίκη η οποία του έδωσε την ώθηση εκείνη τη χρονιά να φτάσει μέχρι και τον τελικό του Κυπέλλου όπου αντιμετώπισε το Τραστ, την ισχυρότερη ομάδα της εποχής.


Δημοσίευση στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" στις 17 Νοεμβρίου 1934.Στον τελικό οι δύο ομάδες έφεραν ισοπαλία 0-0, μια ισοπαλία η οποία δεν κατάφερε να σπάσει ούτε στην παράταση του αγώνα. Έτσι ο αγώνας επαναλήφθηκε μια εβδομάδα αργότερα στο ίδιο γήπεδο όπου το ΑΠΟΕΛ δυστυχώς έχασε με 1-0 μετά από γκολ που σημείωσε ο Τσίγκης στο 55΄.

Παρά το γεγονός όμως ότι το ΑΠΟΕΛ τελικά έχασε το κύπελλο, η πορεία του στην πρώτη επίσημη διοργάνωση του κυπέλλου τον κατέταξε και επίσημα πλέον στους ισχυρούς της εποχής.

 

Share