ΑΠΟΕΛ - Official Website

Ελληνικά | English
 

Σε σχέση με την απόφαση της Βουλής περί Κάρτας Φιλάθλου

Ημερομηνία Έκδοσης: Ιούλ 01, 2019

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και προβληματισμό το πως εξελίσσεται το θέμα με την κάρτα φιλάθλου. Τα πολιτικά κόμματα δυστυχώς δείχνουν για ακόμα μια φορά μέσα από τις «δεύτερες σκέψεις» που προκύπτουν μετά την αναφορά περί ομόφωνης απόφασης ότι περιορίζονται στην πεζή λογική του λαϊκισμού παρά να αποδείξουν ότι όντως έχουν μελετήσει το θέμα και πως η όποια ενέργεια τους έχει ως στόχο το καλό του αθλήματος και όχι οτιδήποτε άλλο.

Φθάσαμε στο σημείο να διαβάζουμε αναφορές σε ΜΚΔ αλλά και αρθογραφία σε ΜΜΕ όπου αναφέρεται ότι όλοι όσοι δε συμφωνούν με την κάρτα φιλάθλου είναι χούλιγκαν. Αν είναι δυνατό...

Αναλώνεται η συζήτηση ή τα επιχειρήματα στο κατά πόσο η κάρτα έχει συμβάλλει στο να αντιμετωπίσει τα περιστατικά βίας χωρίς να προβληματίζει το γεγονός ότι τα γήπεδα έχουν αδειάσει ενώ η λεκτική και ρατσιστική βία ζει και βασιλεύει χωρίς η κάρτα να δείχνει ότι έχει τη δυνατότητα να τις αντιμετωπίσει.

Ταυτόχρονα τα κόμματα και η Βουλή θα έπρεπε να είναι τα πρώτα σώματα που θα είχαν αντιδράσει για ένα νομό που εφαρμόζεται μόνο στο 1/10.

Με βάση τις εκθέσεις της Αστυνομίας όπως έχουν δημοσιευτεί σε πρόσφατο θέμα, στην τηλεόραση Sigma, κανένα γήπεδο στην Κύπρο δεν έχει εγκατεστημένο σύστημα παρακολούθησης που να είναι συμβατό με τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας. Τα πλείστα γήπεδα δεν έχουν σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου εισόδου, τα πλείστα γήπεδα δεν έχουν αρίθμηση θέσεων και ως εκ τούτου σε κανένα δεν ισχύει πλήρως, η ταξιθέτηση. Η ραδιοφωνική δήλωση του πρώην προέδρου του ΚΟΑ, Κλεάνθη Γεωργιάδη ότι «δηλώνω υπεύθυνα πως αν ακολουθείτο το γράμμα του νόμου τότε όλα τα γήπεδα θα έκλειναν» απλά επιβεβαιώνει τη σκληρή πραγματικότητα πως οι αρμόδιοι φορείς δεν έχουν ως προτεραιότητα να διορθώσουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κυπριακό ποδόσφαιρο αλλά να εφαρμόζουν ημίμετρα σε νόμους γεμάτους με εκπτώσεις.

Όλα τα πιο πάνω κύριοι βουλευτές δε θετούν σε κίνδυνο την ασφάλεια του κόσμου. Δόξα σοι ο Θεός ζήσαμε στους ευρωπαικούς αγώνες παρουσία κόσμου με 15 και 20 χιλιάδες και ήταν όλα εντάξει. Αν έπρεπε να δείξετε ενδιαφέρον αυτό θα έπρεπε να είναι για τους κανόνες υγιεινής, για τη βελτίωση της εμπειρίας σταδίου και όλα όσα αλλά βιώνει ένας Κύπριος που επισκέπτεται τα μοντέρνα στάδια του εξωτερικού. Εκεί όπου δε χρειάζεται κάρτα φιλάθλου και τα γήπεδα είναι γεμάτα.

Συζητούμε ακόμα αν θα παραπεμφθεί στη Βουλή το τροποποιημένο νομοσχέδιο που κανένας δε γνωρίζει τι περιλαμβάνει αφού καμία απάντηση δε δόθηκε μετά τις τοποθετήσεις των σωματείων επί των αλλαγών.

Η Πολιτεία, τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο ΚΟΑ και η ΚΟΠ πρέπει να κατανοήσουν ότι το καλό του ποδοσφαίρου επιβάλλει άμεση και δραστική βελτίωση των ποδοσφαιρικών γηπέδων και όχι την επιβολή ενός μέτρου που αυταπόδεικτα πλέον έχει μειώσει την προσέλευση των φιλάθλων τουλάχιστον κατά 40%.

Να γνωστοποιήσουμε σε όσους δεν γνωρίζουν ότι η πρώτη ενέργεια που έγινε στην Αγγλία για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα του χουλιγκανισμού ήταν να βελτιωθούν πέραν των 50 γηπέδων σε ολόκληρη τη χώρα. Έτσι ώστε να μπορούν να εφαρμοστούν μετά τα ανάλογα μέτρα και χωρίς να ισχύει κάρτα φιλάθλου αλλά Loyalty scheme των ίδιων των ομάδων.

Το ποδόσφαιρο στην Κύπρο τροφοδοτεί την Πολιτεία και τους Δήμους μέσω των αντίστοιχων φορολογιών με δεκάδες εκατομμύρια. Είναι καιρός κάποια από αυτά να γυρίσουν πίσω στο άθλημα μέσω βελτιώσεων στους αθλητικούς χώρους.

Είναι τουλάχιστον υποκρισία να συζητείται αυτή τη στιγμή τροποποίηση του νόμου λόγω του ότι αναγνωρίζεται από όσους τον εφάρμοσαν ότι χρήζει αλλαγών και την ίδια ώρα πέρα από κάποιες διορθώσεις με μετατροπή των ποινών από ποινικές σε πειθαρχικές, τίποτα άλλο να μην περιλαμβάνεται επί της ουσίας στο εν λόγω νομοσχέδιο.

Κύριοι της Βουλής των Αντιπροσώπων κάντε έργα για να μην κλείσει το ποδόσφαιρο παρά να συζητάτε ημίμετρα πριν κλείσει η Βουλή για διακοπές.

ΑΠΟΕΛ VS Ανόρθωση Αμμοχώστου
 
Στάδιο ΓΣΠ, Λευκωσία - TBA

Απόλλωνας Λεμεσού 1-1 ΑΠΟΕΛ
 
08/03/2020 - Κυριακή 18:00 Match review

  Ημερ. Αγώνας Αποτ.
Π 08/03 Απόλλωνας Λεμεσού VS ΑΠΟΕΛ 1 - 1
Π 02/03 ΑΠΟΕΛ VS Ομόνοια Λευκωσίας 0 - 0
U 27/02 FC Basel 1893 VS ΑΠΟΕΛ 1 - 0
Π 23/02 Πάφος F.C. VS ΑΠΟΕΛ 2 - 0
U 20/02 ΑΠΟΕΛ VS FC Basel 1893 0 - 3
Αποτ. Πρωταθλήματος Αποτ. Κυπέλλου

 

Tweets by @apoelfcofficial

 
 

Media Observer

SigmaliveGoal.com.cy
24sportsKerkida
ShootandGoalSuperSporFM

Βαθμολογία Πρωταθλήματος 2019/20

Expand
  Ομάδα Αγ. Βαθ.
  Α ΟΜΙΛΟΣ    
1 Ομόνοια Λευκωσίας 23 46
2 Ανόρθωση Αμμοχώστου 23 46
3 ΑΠΟΕΛ 23 40
4 Απόλλωνας Λεμεσού 23 39
5 ΑΕΚ Λάρνακας 23 35
6 ΑΕΛ 23 31
  B ΟΜΙΛΟΣ    
1 Πάφος F.C. 23 30
2 Νέα Σαλαμίνα 23 26
3 Ολυμπιακός Λευκωσίας 23 25
4 Ε.Ν. Παραλιμνίου 23 23
5 Εθνικός Άχνας 23 21
6 Δόξα Κατωκοπιάς 23 14
Αγ.: Αγώνες,Βαθ.: Βαθμοί
Cablenet_300x100
ECAnew_300x100