31.08.2007

[ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ] MTN ΚΥΠΡΟΥ

Share

Η ΜΤΝ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παροχείς στην Κύπρο. Προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις κινητής τηλεφωνίας, σταθερής τηλεφωνίας και διαδικτύου, καθώς και καινοτόμες λύσεις στις καθημερινές ανάγκες επικοινωνίας ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Η εταιρεία διαθέτει σήμερα το πιο τεχνολογικά ανεπτυγμένο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο στην Κύπρο. Με εξελιγμένο δίκτυο οπτικών ινών και την κορυφαία τεχνολογία HSPA+ που εγγυάται τις υψηλότερες ταχύτητες δεδομένων, οι συνδρομητές της ΜΤΝ απολαμβάνουν υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία.

Η ΜΤΝ απασχολεί στελεχιακό δυναμικό πέραν 400 επαγγελματιών με πείρα και γνώση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Παράλληλα, διαθέτει το μεγαλύτερο ιδιόκτητο δίκτυο σημείων πώλησης από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο, με 20 ΜΤΝ Stores.

Η ΜΤΝ πρωταγωνιστεί στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Κύπρου. Ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, συνεισφέρει στην κοινωνία με προγράμματα στους τομείς του αθλητισμού, της εκπαίδευσης, της νεανικής επιχειρηματικότητας, του πολιτισμού, αλλά και καλλιεργώντας την εθελοντική δραστηριοποίηση των εργαζομένων της.

Είναι μέλος του πολυεθνικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου εταιριών MTN Group, ο οποίος δραστηριοποιείται σε 22 χώρες σε Ασία, Αφρική και Ευρώπη, εξυπηρετώντας 195,4 εκατομμύρια καταναλωτές. Ο Όμιλος είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο του Γιοχάνεσμπουργκ (JSE) στη Νότιο Αφρική.

 

Ιστορία

Η ΜΤΝ ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην κυπριακή αγορά τον Ιούλιο του 2004, μετά την εξασφάλιση της δεύτερης άδειας λειτουργίας κινητής τηλεφωνίας από την εταιρεία Areeba σε πλειστηριασμό της κυπριακής κυβέρνησης. Η άδεια λειτουργίας της καλύπτει τη χρήση ευρέος φάσματος ραδιοσυχνοτήτων GSM και UMTS καθώς και την προσφορά ολοκληρωμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στο νησί. Η εταιρεία μετονομάστηκε σε MTN από Areeba μετά την απόκτηση της μητρικής της εταιρείας Investcom LLC (Σεπτέμβριος 2007) από τον πολυεθνικό τηλεπικοινωνιακό όμιλο εταιρειών MTN Group.

Τον Οκτώβριο 2008 τέθηκε σε ισχύ η κοινοπραξία μεταξύ του Ομίλου ΜΤΝ και της Amaracos Holdings (ιδιοκτησίας Ομίλου Εταιρειών Σιακόλα και Πάνου Γερμανού), με την οποία η Amaracos απέκτησε το 49% του μετοχικού κεφαλαίου της ΜΤΝ Κύπρου. Με την κίνηση αυτή, η ΜΤΝ Κύπρου απέκτησε το 100% της Infotel Ltd (αλυσίδα καταστημάτων Γερμανός), καθώς και της Otenet (Cyprus) Ltd, παροχέα υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας και διαδικτύου. Το μερίδιο της Amaracos Holdings αργότερα αυξήθηκε στο 50%, ποσοστό το οποίο κατείχε μέχρι το 2013.

Το 2009 η ΜΤΝ Κύπρου υπέγραψε συμβόλαιο αξίας €20 εκατομμύριων με την εταιρεία Huawei Technologies Co Ltd για την αναβάθμιση του δικτύου της. Μέσω της αναβάθμισης αυτής, η οποία ολοκληρώθηκε το 2010, η ΜΤΝ ενίσχυσε τη θέση της στην αγορά παρέχοντας υψηλότερες ταχύτητες και μεγαλύτερη χωρητικότητα δικτύου, βελτιωμένη ποιότητα φωνητικών κλήσεων και ευρύτερη γεωγραφική και πληθυσμιακή κάλυψη.

Τον Φεβρουάριο 2013 ο Όμιλος ΜΤΝ ανακοίνωσε συμφωνία με την Amaracos Holdings για την απόκτηση του υπολοίπου 50% του μετοχικού κεφαλαίου της ΜΤΝ Κύπρου. Σαν αποτέλεσμα, ο Όμιλος ΜΤΝ κατέχει σήμερα το 100% της ΜΤΝ Κύπρου.

 

Share